Πάστα Φλώρα
Συνταγή και εκτέλεση Μελαχροινή Δρίλη
Εύκολη
Φθηνή

32080630 636729636664953 4444250656877838336 n

Μια πάστα φλώρα ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ μας! Και όχι μόνο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Πάστα Φλώρα

32089817 636729666664950 817538692557045760 n

Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' ασπρίσει και να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα-ένα τα κροκάδια και ύστερα το κονιάκ και το άρωμα. Σταματήστε το χτύπημα, ρίξτε το αλεύρι σε 2-3 δόσεις και ζυμώστε απαλά με τα δάχτυλα, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη σαν του κουραμπιέ. Προσοχή μην την παραζυμώσετε. Στρώστε τα 2/3 της ζύμης σε ταψάκι ή πυρέξ σκεύος για τάρτες, με διάμετρο 25 εκ., καλύπτοντας τα τοιχώματα. Απλώστε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη, πλάστε κορδόνια και στολίστε την επιφάνεια. Ψήστε την τάρτα στους 175 βαθμούς Κελσίου για 30'-35', να ροδίσει ελαφρά η ζύμη. Φυλάξτε την τάρτα ακάλυπτη, για να μη νοτίσει πολύ η ζύμη. Διατηρείται εκτός ψυγείου για μια εβδομάδα.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search