Black forest τουρτα
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφτατέψουν. Κοσκινιζετε το αλεύρι με το κακάο και το ρίχνετε στα αυγά σαν βροχή. Βάζουμε σε ένα τσερκι 24 εκ αλουμινοχαρτο για πάτο. Ρίχνουμε το μείγμα στο τσερκι. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 αντιστάσεις για 20 λεπτά.
Σιρόπι
Βράζουμε νερό και ζάχαρη από την στιγμή του βρασμού για τρία λεπτά. Ρίχνουμε το λικέρ.
Για την κρέμα
Χτυπάμε την κρέμα τυρί με την άχνη μέχρι να αφρατεψει.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μορφή γιαουρτιού. Ενσωματώνουμε με την κρέμα τυρί. Ρίχνουμε τα κεράσια ή τα βύσσινα και ανακατεύουμε απαλά.
Για την σαντιγί
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε σφιχτή σαντιγί.
Συναρμολογηση.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία ίσα μέρη. Βάζουμε το πάνω ως βάση της τούρτας. Το ραντίζουμε με σιρόπι. Ρίχνουμε την μισή κρέμα. Βάζουμε το μεσαίο. Το ραντίζουμε με σιρόπι. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι το ραντίζουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να δέσει. Τέλος αφαιρούμε το τσερκι και καλύπτουμε την τούρτα με σαντιγί. Κάνουμε 5-6 ροζετες. Ρίχνουμε τα τρίμματα σοκολάτας και διακοσμούμε με τα κεράσια.