ΨΑΡΟΠΙΤΑ
Συνταγή και εκτέλεση Voula Politi
Σχετικά δύσκολη
Σχετικά φθηνή

ΨΑΡΟΠΙΤΑΓια ταψι διαμετρου 38 cm
Φτιαχνω ζυμαρι για 2 φυλλα
Γεμιση:
1/2 kg αθερινα
350gr ρύζι κίτρινο
1κουτί ντοματακια ψιλοκομενα
1 1/2 κ.σ. ντοματοπελτε

Υλικά Συνταγής

Για ταψι διαμετρου 38 cm
Φτιαχνω ζυμαρι για 2 φυλλα
Γεμιση:
1/2 kg αθερινα
350gr ρύζι κίτρινο
1κουτί ντοματακια ψιλοκομενα
1 1/2 κ.σ. ντοματοπελτε
2 κρεμμυδια μετρια
250 ml νερο
100 ml ελαιολαδο
Αλατι-πιπερι
Ελαιολαδο για το ταψι και τα φυλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΨΑΡΟΠΙΤΑ

Πλενω καλα τα ψαρια κι αλατιζω (εγω συνηθως τα ψαρια τα αλατιζω με χοντο αλατι) τα βαζω στο ψηγειο μεχρι να χρειαστουν.
Με πινελο αλοιφω καλα το ταψι λαδι και ανοιγω το πρωτο φυλλο, το βαζω στο ταψι και το αλοιφω με λαδι. Ανοιγω το δευτερο φυλλο και το βαζω στο ταψι. Στρωνω το ρυζι και στη συνέχεια τριβω στο μουλτι τα δυο κρεμμύδια και τα απλωνω πανω απο το ρυζι. Μετα στρωνω με σειρα τα ψαρακια μεχρι να γεμισει το ταψι. Ριχνω τα ντοματακια να πανε παντου και στο νερο διαλυω τον πελτε και το προσθετω κι αυτο καθως επισης και το λαδι.ριχνω πιπερακι αλλα οχι αλατι γιατι εχω αλατισει ηδη τα ψαρια. 
ΠΡΟΣΟΧΗ στο φυλλο να μην εχει τρυπες γιατι θα περασει το νερο απο κατω και δεν θα ψηθει σωστα η πιτα.
Κοβουμε γυρω γυρω το πολυ φυλλο που περισευει κι αφηνουμε τοσο οσο χρειαζεται για να το γυρισουμε προς τα μεσα ωστε να δημιουργησουμε ενα προστατευτικό για την γεμιση.
Με ενα πινελακι περναμε τις ακρες του φυλλου με ελαιόλαδο ωστε να γινει τραγανο οταν ψηθει.
Ψηνουμε στις αντιστασεις στους 200 βαθμους για 50 λεπτα ως 1 ωρα αναλογα το φουρνο.43788249 1892228924148017 8391791060392607744 n

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search