ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΑ
Συνταγή και εκτέλεση Olga Sv
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΑ

Αφήνουμε τα φύλλα εκτός ψυγείου για να ξεπαγώσουν και στη συνέχεια τα απλώνουμε ένα-ένα σε μια μεγάλη επιφάνεια (είναι σημαντικό να ξεκολλήσουμε τα φύλλα όσο είναι νωπά, γιατί διαφορετικά καθώς στεγνώνουν θα κολλήσουν μεταξύ τους). Τα αφήνουμε να σταθούν για αρκετές ώρες, μέχρι να στεγνώσουν καλά και να θρυμματίζονται με ευκολία. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να στεγνώσουμε τα φύλλα λίγα-λίγα στο φούρνο, προσέχοντας να ξεραθούν χωρίς να ροδίσουν.
Αφού έχουν στεγνώσει τα φύλλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι με διάμετρο 28cm ή ένα ορθογώνιο με διαστάσεις 23x33cm (στη δεύτερη περίπτωση ίσως χρειαστεί να προσαρμόσουμε το χρόνο ψησίματος).
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το σπορέλαιο ή στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνοντας σε πλήρη ισχύ για 1 λεπτό. Περιμένουμε λίγο για να λιώσει η κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν δεν έχει λιώσει εντελώς, ζεσταίνουμε το μείγμα για 30 δευτερόλεπτα ακόμη και ανακατεύουμε, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια. Προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού λίγο-λίγο στο μπολ με τα αυγά ενώ ανακατεύουμε με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Θρυμματίζουμε τα φύλλα ένα-ένα σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια και τα προσθέτουμε λίγα-λίγα στο παραπάνω μείγμα ενώ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή καλύτερα με το γάντζο του μίξερ. Ανακατεύουμε καλά για να υγρανθούν ομοιόμορφα και να μη δημιουργηθούν μάζες κολλημένων φύλλων μέσα στο μείγμα. Προσθέτουμε τα καρύδια, αν χρησιμοποιήσουμε, και ανακατεύουμε, ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα για 50 με 60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Ελέγχουμε αν ψήθηκε βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή είναι έτοιμη.
Όσο ψήνεται η σοκολατόπιτα, ετοιμάζουμε το σιρόπι για να προλάβει να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει τα δύο είδη ζάχαρης και το κακάο. Ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθεί το κακάο και να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να πάρει μια βράση και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Μόλις είναι έτοιμη η σοκολατόπιτα, τη βγάζουμε από το φούρνο και την περιχύνουμε κουταλιά-κουταλιά με το κρύο σιρόπι. Περιμένουμε να το απορροφήσει και να κρυώσει, πριν σερβίρουμε

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search