Τουρτα Μπιτερ σοκολάτας με ρούμι
Συνταγή και εκτέλεση Λινα Λίνα Κική
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Τουρτα Μπιτερ σοκολάτας με ρούμι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τουρτα Μπιτερ σοκολάτας με ρούμι

Για το σιρόπι: βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ρούμι.

Για τη βάση: χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το κακάο και το αλεύρι, τα ενώνουμε με τη ζάχαρη και το αβγό. Ανακατεύουμε με μία σπατουλα πολύ καλά.

Καλύπτουμε τον πάτο από ένα τσέρκι με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα –το αλουμινόχαρτο θα βοηθήσει να μην τρέξει το μείγμα έξω από τον πάτο του τσερκιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 25-30 λεπτά στον αέρα. Βγάζουμε από τον φούνρο και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Είναι προτιμότερο να το φτιάξουμε μία ημέρα νωρίτερα, ώστε να μπορούμε να το κόψουμε πιο εύκολα, αποφεύγοντας τον θρυμματισμό. Ξεφορμάρουμε από το τσέρκι και κόβουμε τη βάση μας σε 2 φέτες ίσου πάχους με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού.

Για τη γκανάς: ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μια βράση. Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα, που έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα, μέχρι να γίνει μία λεία και γυαλιστερή κρέμα. Αδειάζουμε την γκανάς σε ένα μπολ για να κρυώσει και προσθέτουμε το μέλι. Αναμειγνύουμε καλά.

Συναρμολόγηση: με τη βοήθεια του τσερκιού (καθώς είναι αιχμηρό στις άκρες) αφαιρούμε γύρω γύρω ένα εκατοστό από το κάθε κομμάτι βάσης. Καλύπτουμε τον πάτο του τσερκιού με μεμβράνη ώστε να μην χυθεί η γκανάς όταν θα περιχύσουμε τη βάση. Βάζουμε το τσέρκι πάνω στην πιατέλα που θέλουμε να σερβίρουμε την τούρτα. Τοποθετούμε τη μια φέτα από τη βάση μέσα στο τσέρκι και την ραντίζουμε με το σιρόπι. Ρίχνουμε από πανω τη μισή γκανάς και από πάνω βάζουμε τη δεύτερη φέτα από την ψημένη βάση, την οποία ραντίζουμε επίσης με το υπόλοιπο σιρόπι. Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για είκοσι λεπτά προκειμένου να σταθεροποιηθεί.

Αφού το βγάλουμε, περιχύνουμε με την υπόλοιπη γκανάζ. Το εκατοστό που αφαιρέσαμε από τις βάσεις επιτρέπει στη ρευστή γκανάζ να χυθεί και να καλύψει και τα πλαϊνά μέρη της τούρτας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε εύκολα ζεσταίνοντας τα τοιχώματα του τσερκιού με ένα πιστολάκι

ή με τα χέρια μας και βοηθώντας με ένα μαχαίρι για να ξεκολλήσουν τα τοιχώματα (το μαχαίρι καλό είναι να το έχουμε βουτήξει προηγουμένως σε καυτό νερό). Πασπαλίζουμε με κακάο και η τούρτα είναι έτοιμη!

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search