Ζουμερό κέικ με παγωτό
Συνταγή και εκτέλεση Martha Nei
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Ζουμερό κέικ με παγωτό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ζουμερό κέικ με παγωτό

Το τρικάκι τούτης της σοκολατόπιτας είναι το σιρόπι που θα την μουσκέψει όσο πρέπει, πριν την καλύψει το γλάσο, και θα της δώσει ζουμερή, κολλώδη υφή (μένει το ίδιο γευστική ως και για δύο ημέρες). Ξεκίνησα λοιπόν απότομη σιρόπι : σε μικρή κατσαρόλα άδειασα νερό (500 ml), ζάχαρη (250 γραμμ.), κακάο (75 γραμμ.) και περίμενα μέχρι την πρώτη βράση. Ανακάτεψα καλά, περίμενα για 2-3 λεπτά, απέσυρα από τη φωτιά και άφησα το καστανό σιρόπι κατά μέρος.

Ζέστανα τον φούρνο στους 180 βαθμούς - έφτασε η ώρα της ζύμης: σε ένα μεγάλο, άνετο μπολ χτύπησα στο μεγάλο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, αφού το δεύτερο μαλάκωσε αρκετά εκτός ψυγείου (το ίδιο θα έκανα και με μικρότερο μίξερ χειρός). Μόλις ενώθηκαν και αφράτεψαν, πρόσθεσα ένα προς ένα τα αυγά. Σειρά πήρε το κακάο, το μπέικιν και το αλεύρι, επίσης σταδιακά, και τέλος το νερό και το κονιάκ. Το ανακάτεμα συνεχίστηκε ώσπου τα υλικά να ενωθούν καλά - όποτε χρειάστηκε βοήθησα με μια σπάτουλα σπρώχνοντας ό,τι κόλλαγε στα πλάγια προς το κέντρο. Βουτύρωσα ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ 35*25 μεγέθους, άδειασα εκεί το μίγμα και το έψησα στην ίδια θερμοκρασία (180°C) για 55-60 λεπτά
Μόλις θα ψηθεί το κέικ μας αφήνουμε 5’ περιχηνουμε με το σιρόπι αφήνουμε στην άκρη ......βάζουμε σε κατσαρολάκι κρέμα γαλακτος να ζεσταθεί όχι να βράσει βάζουμε τη σοκολάτα μέσα να λιώσει κ ρίχνουμε από πάνω Κ πριν τελειώσουμε ετοιμάζονται τα πιάτα μπορείτε να φάτε με σαντιγί η με πάγωτο ζεστό κέικ Κ παγωμένο το παγωτάκι γίνετε κόλαση

Κατηγορία: 
Ετικέτες:
Tags:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search