Σοκολατένιο ρολό
Συνταγή και εκτέλεση Katerina Xaralampou
Πολύ εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Σοκολατένιο ρολό

Αρχικά βάζουμε σε μπεν μαρί 200γρ.κουβερτουρα, 2 κουταλιές νερό και 2 κ.σ. βούτυρο και λιώνουμε την κουβερτούρα. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να αφρατεψει το μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπεν μαρί 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και τους χτυπημένους κρόκους. Ανακατεύουμε το μείγμα με την μαρέγκα. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί απλώνουμε το μείγμα και το βάζουμε να ψηθεί στους 200 για 10 λεπτά! Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το γυρίζουμε ανάποδα σε μια λαδόκολλα που έχουμε πασπαλίσει με κακάο. Τυλίγουμε προσεκτικά ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει!
Για την κρέμα μασκαρπόνε: Βάζουμε 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί, ψιλοκόβουμε την λευκή κουβερτούρα και την ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει! Μόλις πήξει το μείγμα και κρυώσει προσθέτουμε 2 φλιτζάνια μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά.
Για την επικάλυψη: Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρολίτσα 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και 1 σφηνακι κονιάκ και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα συστατικά. Αφήνουμε να πήξουν σε θερμοκρασία δωματίου! 
Ανοίγουμε το παντεσπάνι προσεκτικά να μην σπάσει, απλώνουμε την κρέμα και τυλίγουμε προσεκτικά. Καλύπτουμε την επιφάνεια με την επικάλυψη και πασπαλιζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα!!!!

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search