Μουσακάς σε μισή ώρα της Λίνας
Συνταγή και εκτέλεση Lina Arvanitidou
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Ένας μουσακάς δικής μου εμπνεύσεως που αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι είναι ένα πολύ μπελαλίδικο φαγητό κι εγώ ήθελα να το κάνω σε πολύ λίγο χρόνο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Μουσακάς σε μισή ώρα της Λίνας

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα(την πιο μεγάλη που έχετε) τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά που έχουμε λιώσει στο μούλτι και τα τρία μαζί).
Προσθέτουμε τους πελτέδες και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας.
Μόλις μοσχομυρίσει ρίχνουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε κι αυτόν πολύ καλά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό νερό και τις φέτες της μελιτζάνας και της πατάτας.
Ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να μην διαλυθούν τα λαχανικά, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει το ζουμί του το φαγητό μας.
Μόλις είναι έτοιμο το μίγμα ρίχνουμε και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε ελαφράα να πάει παντού και να απορροφήσει τα ζουμιά από το μίγμα μας.
Ριχνουμε όλο μαζί το μίγμα στο ταψί και από πάνω μοιράζουμε στην επιφάνεια τα κυβάκια του σκληρού τυριού.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε την μπεσαμέλ μας.
Βάζουμε στο μούλτι το αλεύρι και το κορν φλάουερ και τόσο γάλα ώστε να μην ξεχειλίσει το μούλτι και το γυρνάμε 2 φορές μόνο για να αναμιχθεί το αλεύρι με το γάλα.
Αυτό το μίγμα το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα καθώς επίσης και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του αυγού και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις η μπεσαμέλ πήξει και είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα και το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
Απλώνουμε την μπεσαμέλ πάνω από το φαγητό μας, τη ραντίζουμε με λίγο ηλιέλαιο και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας.
Στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.
Το κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε!

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search