Τσουρέκι με ζύμη Tangzhong
Συνταγή και εκτέλεση Βουργουτζής Μιχαήλ
Εύκολη
Φθηνή

Τσουρέκι με ζύμη Tangzhong

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τσουρέκι με ζύμη Tangzhong

Ρίχνουμε τα 200 γρ νερό με τα 40 γρ αλεύρι σε ένα κατσαρολακι και τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Μόλις γίνει μια σφιχτή κρέμα, αποσύρουμε από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για 5-6 ώρες. Μόλις είναι έτοιμη την χτυπάμε με ένα σύρμα να αφρατεψει. Για την ενεργοποιηση της μαγιάς. Βάζουμε 100 γρ χλιαρό νερό. Τόσο, όσο να το αντέχει το χέρι μας. Διαλύουμε το ε την μαγιά στο νερό. Ρίχνουμε τα 100 γρ αλεύρι και φτιάχνουμε ένα χυλό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Ρίχνουμε όλα τα υγρά μαζί με την ζάχαρη και τα αρωματικά, εκτός από το βούτυρο. Μόλις ανακατευτούν καλά, ρίχνουμε το μισό αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο από πάνω και το αφήνουμε 10 λεπτά. Ζυμώνουμε διπλώνοντας την ζύμη βουτωντας τα χέρια μας στο βούτυρο. Τέλος βγάζουμε την ζύμη και με τις παλάμες μας σπρωχνουμε και διπλονουμε την ζύμη, φτιάχνοντας τις ίνες. Σκεπάζουμε την ζύμη με μια σακούλα και την αφήνουμε να φουσκώσει καλά. Για να σιγουρευτουμε, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο. Αν ξανακλεισει δεν είναι έτοιμη. Αν παραμείνει είναι έτοιμη να την πλασουμε. Χωρίζουμε την ζύμη σε 5 ίσα μέρη. Πλάθουμε τα τσουρέκια και τα αφήνουμε 1 ώρα περίπου να φουσκωσουν. Αλείφουμε με αυγό, και Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα με ατμό (βάζουμε ένα ταψί με νερό στον πάτο του φουρνου) στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά, σκεπασμένο με μια λαδόκολλα και άλλα 20 λεπτά στους 140 ξεσκεπαστα.

Κατηγορία: 

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search