Kurtoskalacs
Συνταγή και εκτέλεση Βουργουτζής Μιχαήλ
Πολύ εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Kurtoskalacs

Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει από τα χέρια. Ενσωματοσουμε το βούτυρο συνεχίζοντας το ζύμωμα. Σκεπάζουμε την ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ωρα να διπλασιαστεί σε όγκο. Ρίχνουμε όλο το ζυμάρι στον παγκο και με την βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1,5εκ περίπου. Κόβουμε την ζύμη σε λουρίδες. Τοποθετούμε αλουμινοχαρτο σε 4 μπουκάλια. Τα αλοιφουμε με λάδι. Τυλιγουμε τις λουρίδες ζύμης γύρω από το μπουκάλι προσέχοντας οι άκρες να μπουν από μέσα για να μη ξετυλιχτουν. Τα ρολλαρουμε πάνω στον πάγκο για να απλώσει η ζύμη σε όλη την επιφάνεια του μπουκαλιού. Αλοιφουμε με λάδι και το ρολλαρουμε πάνω στην ζάχαρη με την κανέλα. Βάζουμε τα μπουκάλια όρθια μέσα σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160 αέρα για 20 λεπτά. Μόλις βγουν ζεστά, τα αλοιφουμε με βούτυρο και τα ξανά περνάμε στην ζάχαρη. Τέλος σερβίρουμε με νουτελα και φυστίκι Αιγίνης ψηλό κομμένο. 

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search