Προφιτερολ
Συνταγή και εκτέλεση Penny Panagiotopoulou
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Προφιτερολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Προφιτερολ

Εκτέλεση για τα σου:

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό,το βούτυρο,το αλάτι κ την ζάχαρη.Μόλις λιώσει το βούτυρο,χαμηλώνουμε την φωτιά κ ρίχνουμε το αλεύρι.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σφίξει η ζύμη.Παίρνουμε την ζύμη κ την βάζουμε στον κάδο του μίξερ.Χτυπάμε μέχρι να κρυώσει κ ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.Θέλουμε η ζύμη μας να μην είναι σφιχτή,να πέφτει από το σύρμα.Βάζουμε το μείγμα σε κορνε.Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα κ κάνουμε 20 σουδακια.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά κ στην συνέχεια,χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο,χαμηλώνουμε στους 190 βαθμούς κ συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.

Για την μους:

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη κ χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.Θα μας χρειαστεί περίπου η μισή σαντιγί για να γεμίσουμε τα σουδακια μας.
Βάζουμε στο κορνε την σαντιγί, τα τρυπάμε από κάτω και γεμίζουμε.
Στο φουρνακι λιώνουμε 150γρ. Κουβερτούρα κ την προσθέτουμε στην υπόλοιπη σαντιγί.Μέσα στον κάδο,όπου έχει την σαντιγί,προσθέτουμε τα φακελάκια με την μους και δυο φλ.γάλα.Ανακατεύουμε καλά.

Σε βαθύ μπολ βάζουμε μία στρώση από τα σουδακια μας.Από πάνω ρίχνουμε την μους σοκολάτας.Άλλη μία στρώση σουδακια κ την υπόλοιπη μους.
Τέλος απλώνουμε την γκαναζ (σε κατσαρολάκι,σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το γάλα κ ανακατεύουμε).
Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα κ βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Παρόμοιες Συνταγές

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search