Κορνε
Συνταγή και εκτέλεση Αναστασια Ζαχαριαδου
Εύκολη
Φθηνή

Κορνεδακια - κορνε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Κορνε

Συνταγή για την πατισερι:

Κρατάμε από το γάλα 300 γρ και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει.
Το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο. Αφού βράσει το γάλα περνούμε με μια κουτάλα λίγο λίγο και το ρίχνουμε στο μείγμα των υλικών μας ανακατεύοντας γρήγορα. Στην συνέχεια ρίχνουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα κορνεδακια θέλουμε σφολιάτα αφού την ανοίξουμε την κόβουμε σε λωρίδες και τυλίγουμε στα χωνάκια του αλουμινόχαρτου αφού τα έχουμε αλείψει πρώτα με βούτυρο. Αν θέλουμε να γίνουν μεγαλύτερα βάζουμε δύο λωρίδες στο κάθε χωνάκι.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδισουν.

Σιρόπι για τα κορνεδακια

Το βράζουμε τρία λεπτά και ρίχνουμε από μια - δύο κουταλιές της σούπας σε κάθε κορνε.

Χτυπάμε μια φυτική σαντιγί και την μισή την ενσωματώνουμε στην κρέμα και την ανακατεύουμε με μια μαριζ.

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search