Σπανακόρυζο
Συνταγή και εκτέλεση Alkis Alkou
Εύκολη
Φθηνή

Σπανακόρυζο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Σπανακόρυζο

γεμίζουμε το νεροχύτη ή μία μεγάλη λεκάνη με νερό και τα καθαρίζουμε τα σπανάκια κόβοντας Ανάλογα το μέγεθος Εάν είναι μικρό ,λίγο την άκρη της ρίζας, Εάν είναι μεγάλο πιο βαθιά να φύγει το σκληρό και ρίχνουμε τα φύλλα μέσα στο νερό να πλυθούν 1-2 νερά. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη λίγο να στραγγίξουν.
ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα σε λάδι για να το σοτάρουμε για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγα-λίγα τα φύλλα από το σπανάκι κομμένα μικρά. Σοτάρουμε για λίγη ώρα το κρεμμύδι με το σπανάκι και μόλις αυτό αρχίσει να παίρνει μία βράση προσθέτουμε Τις μισές σκούπες από το νερό και το αφήνουμε να βράσει για κανένα δεκάλεπτο. στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι αφου το ξεπλύνουμε, ψιλοκομμένο άνηθο τον κύβο ,το πουμαρό ,το πελτέ και ανακατεύουμε στην αρχή να πάρει την πρώτη βράση. στη συνέχεια κατεβάζουμε στο μισό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά έχοντας το νου μας στην αρχή ειδικά για ανακάτεμα για να μην μας κολλήσει. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό Καθώς επίσης και το υπόλοιπο λάδι Το αφήνουμε να σιγοβράσει και λίγο πριν το τέλος στύβουμε και ρίχνουμε το λεμόνι. Το αφήνουμε να έχει μπόλικα υγρά προσθέτοντας ενδιάμεσα εάν χρειαστεί,Διότι αφού το σβήσουμε θα τα πιει.

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search