Ροξάκια
Συνταγή και εκτέλεση Aggeliki Kotalakidou
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Ροξάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ροξάκια

Διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτω το λάδι. Σιγά σιγά ρίχνω το αλεύρι και όσο είναι ρευστή η ζύμη βάζω την μισή σε άλλο μπολ.
Συνεχίζω ρίχνοντας αλεύρι μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη. Στο άλλο μπολ ρίχνω πρώτα το κακάο γιατί σφίγγει και μετά συνεχίζω με αλεύρι....
Εγώ χωρίζω κάθε ζύμη στα τέσσερα .
Ανοίγω λίγο σε μακρόστενο τη λευκή ζύμη και μετά την καφέ ...βάζω τη μια πάνω στην άλλη και τυλίγω σε ρολό ..κόβω τα κομμάτια και τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα .
Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και κάνω άλλα τρία ρολά (το κάθε ρολό βγάζει γύρω στα 10-15 κομμάτια αναλόγως τι μέγεθος θέλουμε)
Ψήνω στους 180 μέχρι να ροδίσουν 
Περιμένω ελάχιστα αφού τα βγάλω από το φούρνο και ρίχνω το κρύο σιρόπι αναποδογυρίζοντας τα μια φορά για να ρουφήξουν και από τις δύο μεριές..

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search