Με ρύζι μπασμάτι
Το κοτόπουλο το μαρινάρουμε με ένα γιαούρτι πιπέρι, κουρκουμά, χυμό από δύο πορτοκάλια, το ξύσμα από ένα λεμόνι και το χυμός του, μπόλικη ρίγανη κ τέλος σκόνη μουστάρδας .
Το αφήνουμε δύο ώρες το λιγότερο.
Ξεπλένουμε την λεκάνη με λίγο νερό κ το ρίχνουμε κ αυτό όπως επίσης και λίγο λάδι και το βάζουμε για ψήσιμο !!!!
Για το ρύζι!
Σοτάρω σε λίγο λάδι αρακά καλαμπόκι αλάτι και πιπέρι κουρκουμά και 3 - 4 στήμονες κρόκο Κοζάνης και προσθέτουμε το ρύζι.
Μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε βραστό νερό όσο ρύζι επί δύο, ανακατεύω, δοκιμάζω για το αλάτι και καπακώνουμε.
Σβήνουμε και το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε, το ξεχνάμε στην κυριολεξία, δεν ξανανοίγουμε έως ότου θέλουμε να σερβίρουμε.