Το χτύπημα των ασπραδιών με τη ζάχαρη σε μαρέγκα κάνει αυτό το κέικ τόσο αφράτο που δεν θα ξανακάνετε άλλη συνταγή!
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να φουσκώσουν και βάζουμε και τους κρόκους έναν-έναν. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε το γάλα και το χυμό πορτοκαλί ,το baking powder, ξύσμα,λάδι,βανίλια και αλεύρι . Όλα τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι. Χτυπάμε λίγο και είναι έτοιμη η ζύμη μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60’ . Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη.