Τσουρέκια αφράτα γεμάτο ίνες. Αν δεν έχετε μίξερ τότε αυτή η συνταγή είναι ιδανική
Σε ένα σκεύος βάζουμε μια κουταλιά ζάχαρη λίγο από το γάλα μας τις μαγιές θα βάλουμε και δυο κουταλιές αλεύρι ανακατεύουμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη τα αυγά το ξύσμα από πορτοκάλι τις βανίλιες την μαστίχα θα βάλουμε και το υπόλοιπο γάλα και την ενεργοποιημένη πλέον μαγιά και το αλεύρι. Βάζουμε στο βούτυρο το μαχλέπι και αφού ζυμώσουμε καλά ενσωματώνουμε το βούτυρο. Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για μια ώρα. Κόβουμε κορδονάκια κάνουμε κοτσίδες και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε 20-25 λεπτά και αλείφουμε με το αυγό ρίχνουμε αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε αντιστάσεις 25 λεπτά σε ζεστό φούρνο.