Δίπλες μελωμένες
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Δίπλες μελωμένες και πασπαλισμένες με καρύδι και κανέλλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Δίπλες μελωμένες

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά το αλάτι και την ζάχαρη. Χτυπάμε λίγο και έπειτα βάζουμε το ούζο και σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε να γίνει μια σκληρή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη για περισσότερο από μια ώρα. Χωρίζουμε την ζύμη στα τέσσερα και ανοίγουμε κάθε κομμάτι με την μηχανή για ζυμαρικά ξεκινώντας από το πιο χονδρό και φτάνοντας στο πιο ψιλό φύλλο περνώντας από κάθε επίπεδο Δύο φορές. Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια. Τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι και με την βοήθεια μίας πιρούνας στριφογυρνάμε τα κομμάτια ζύμης σε ρολό.

Τι σιρόπι 

Βάζουμε ζάχαρη και νερό να βράσουν για τρία λεπτά από την στιγμή του βρασμού. Ρίχνουμε το μέλι. Σιροπιάζετε τις διπλές κρύες και το σιρόπι ζεστό. Τέλος γαρνίρουμε με μέλι, καρύδι και κανέλα. 

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search