Ιμαμ μπαϊλντί κατσαρόλας
Συνταγή και εκτέλεση Κυριακή Μπουντρούκα
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Ιμαμ μπαϊλντί κατσαρόλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ιμαμ μπαϊλντί κατσαρόλας

Πλένουμε κ χαράζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος με 3-4 χαρακιές. Τις αφήνουνε να στεγνώσουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια κ τα κόβουμε σε φέτες το ίδιο κ την πιπεριά. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες κ από τος τις δυο πλευρές να μαραθούν καλά. Τις βγάζουμε από το τηγάνι κ σωταρουμε τις πατάτες. Βγάζουμε τις πατατες κ ρίχνουμε τα κρεμμύδια κ την πιπεριά κ σωταρουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να βγάλουν τα άμυλα τους και να καραμελωσουν. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το σκόρδο για να μην πικρίσει. Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες απ ' τις οποίες έχουμε αφαιρέσει τον φλοιό κ τα σπόρια κ έχουμε πολοποιησει. Αφήνουμε λίγη ωρα να σιγοβράσει η σάλτσα μας κ προσθέτουμε άλατι πιπέρι τον κύβο κ όταν αποσυρουμε από την φωτιά ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. 
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με την γέμιση που φτιάξαμε στις χαρακιές κ τοποθετούμε με σειρά στον πάτο της σωτεζας( χαμηλή κ φαρδιά κατσαρόλα). Βάζουμε κ τις πατάτες μας κ περιχυνουμε με την γέμιση που έχει απομείνει. Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 30 με 40 λεπτά μέχρι να χυλωσει το φαγητό μας .
Σερβίρεται με τυρί φέτα ή γραβιέρα κ ψιλοκομμένο μαϊντανό. 
Εγώ εχω βάλει φρέσκια Κρητική μυζηθρα.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.