Μια πίτα που ξεχωρίζει λόγω της παρουσίας του ταχινιού.
Σε μια λεκάνη βάζουμε την άχνη, το ταχίνι ή και το ηλιέλαιο , το μέλι, τον χυμό και το ξύσμα, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, την σοκολάτα, την κανέλα , το γαρύφαλλο, τις σταφίδες και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε όλα καλά και το προσθέτουμε στο πρώτο μας μείγμα.
Βάζουμε την ζύμη σε μια φόρμα 27-28 εκ. καλά λαδωμένη, αν θέλουνε σκορπάμε σουσάμι στην επιφάνεια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 60-70 λεπτά.
Όταν κρυώσει, βάζουμε άχνη ζάχαρη αν έχουμε επιλέξει να μην βάλουμε σουσάμι!
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.