Κάπκεικ Βανίλιας-Καρύδας
Συνταγή και εκτέλεση Χριστίνα
Σχετικά δύσκολη
Φθηνή

Γλυκό ατομικό κέρασμα για λιλιπούτεια "ανθρωπάκια". 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Κάπκεικ Βανίλιας-Καρύδας

Εκτέλεση για τα κεκάκια:
Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε σε 3 δόσεις το ηλιέλαιο. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε εναλλάξ αλεύρι με γάλα έως ότου τελειώσουν. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και μοιράζουμε στα χαρτάκια. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20-30 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο. Αν θέλουμε δοκιμάζουμε με τον γνωστό τρόπο αυτό της οδοντογλυφίδας. Μόλις κρυώσουν κόβουμε από πάνω το καπάκι και σκάβουμε λίγο με το ειδικό εργαλείο που κάνει μπαλάκια και δημιουργούμε μια εσοχή. Βάζουμε εκεί την μαρμελάδα και από πάνω δημιουργούμε μια προστασία με νουτέλα. Κλείνουμε με την ζαχαρόπαστα.

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο νερό και ρίχνουμε μέσα την σκόνη ζελατίνης. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. 
Βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη. Βγάζουμε από την φωτιά χωρίς όμως να αφαιρέσουμε το μπολ από το εξωτερικό σκεύος. Ρίχνουμε μέσα την γλυκόζη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Σε λεκάνη βάζουμε την άχνη ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και ζυμώνουμε.

Κατηγορία: 
Ετικέτες:
Tags:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search