Ψωμί μπριός για γιορτινά η επίσημα τραπέζια. Χωρίς μίξερ αφράτο πολύ και δεν μπαγιατεύει
Βάζουμε την μαγιά λίγη ζάχαρη γάλα και αλεύρι για να ενεργοποιήσουμε την μαγιά. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλάτι το γάλα τα αυγά ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε το αλεύρι και μετα την ενεργοποιημένη μαγιά. Ζυμώνουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε το βούτυρο μέχρι πάρει όλο το βούτυρο και να έχουμε ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη μας να διπλασιαστεί. Κόβουμε 8 ίδια μπαλάκια και ένα μεγαλύτερο. Παίρνουμε ένα ταψί 28 εκατοστά και αφού πιέζουμε το κάθε ζυμαράκι το βάζουμε στο ταψί (δείτε το βίντεο) αφού το φτιάξουμε αφήνουμε 20-30 λεπτά να ξανά φουσκώσει. Αλείφουμε με ασπράδι αυγού πασπαλίζουμε και με λίγο αμύγδαλο και ψήνουμε 170-180 αντιστάσεις περίπου για 50 λεπτά