Ψωμί χωρίς ζύμωμα, χωρίς γάστρα, χωρίς μεγάλες αναμονές. Με νέα τεχνική δική μου.
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Ψωμί χωρίς ζύμωμα, χωρίς γάστρα, χωρίς μεγάλες αναμονές. Με νέα τεχνική δική μου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ψωμί χωρίς ζύμωμα, χωρίς γάστρα, χωρίς μεγάλες αναμονές. Με νέα τεχνική δική μου.

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί (το νερό να είναι χλιαρό μέχρι 40 βαθμούς) ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για μια ώρα. Απλώνουμε το μισό αλεύρι που έχουμε για πασπάλισμα και ρίχνουμε επάνω την ζύμη. Κόβουμε σε δυο ίσα μέρη. Παίρνουμε το ένα μέρος βάζουμε αρκετό αλεύρι πάνω στην ζύμη και αρχίζουμε να την απλώνουμε. Το κάνουμε ρολό και ξανά απλώνουμε άλλη μια φορά. (Αν κολλάει η ζύμη ρίχνουμε αλεύρι). Κάνουμε πάλι ρολό και διαμορφώνουμε την ζύμη σε φρατζόλα. Βάζουμε σε λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο επάνω μέρος. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο ζυμάρι. Αφήνουμε 30 λεπτά και ανάβουμε τον φούρνο στους 220 αντιστάσεις βάζουμε μέσα το ταψί που θα βάλουμε τα ψωμάκια. Μόλις ζεσταθεί παίρνουμε το ταψί βάζουμε τα ψωμιά χαράζουμε όπως μας αρέσει και σκεπάζουμε πάλι με την λαδόκολλά. Ψήνουμε για 15 λεπτά αντιστάσεις στους 220. Μετα τα 15 λεπτά χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο. Μετα το μισάωρο βγάζουμε τα ψωμιά από το φούρνο σκίζουμε τις λαδόκολλες και αφήνουμε για άλλα 25-30 λεπτά να πάρει όμορφο χρώμα.242566205 10219802743564273 1674073359388068671 n

Κατηγορία: 

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search