Βασιλόπιτα κέικ με γιαούρτι και άρωμα πορτοκαλιού
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Βασιλόπιτα κέικ με γιαούρτι και άρωμα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Βασιλόπιτα κέικ με γιαούρτι και άρωμα πορτοκαλιού

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να γίνουν μαρέγκα το βάζουμε σε ένα μπολ και στο ψυγείο
Βάζουμε στον κάδο το βούτυρο και την ζάχαρη και την χτυπάμε αλύπητα μετα από ένα πεντάλεπτο σε δυνατή ταχύτητα ρίχνουμε ένα ένα κρόκο από τα αυγά προσθέτουμε βανίλιες το κονιακ και το ξύσμα συνεχίζουμε και χτυπάμε μετά από δύο λεπτά ριχνουμε και το γιαουρτι και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεικιν  λίγο λίγο εγώ το έβαλα σε τρία στάδια αφού πάρει όλο το αλεύρι το μείγμα ρίχνουμε και την μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ανακατευτεί καλά με το μείγμα έπειτα ζεσταίνουμε στα μικροκύματα λίγο την μερεντα να γίνει ρευστή ( αν θελουμε να βάλουμε) και σε ένα ταψι 30αρι αφού το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει βάζουμε την μισή δόση από το μείγμα από πάνω την μερεντα την απλώνουμε να πάει παντού και μετα ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω για 50-60 λεπτά μετα τα 35 λεπτά μπορείτε να τσεκάρετε με το γνωστό κόλπο μαχαιράκι τρύπημα και αν βγαίνει στεγνό είναι έτοιμο.
Αν δεν θελετε να βαλετε μερεντα μπορειτε να την αφαιρεσετε και να βαλετε ξηρους καρπους η σοκολατα και  συνεχιζετε την συνταγη κανονικα81250017 10215343444404581 6246891165933633536 o

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search