Νεραντζακι
Βραζω για 15 λ τα νεραντζακια ,τα στραγγιζω κ τα βαζω σε κρυο νερο
Μολις κρυωσουν βγαζω το κεντρο με ενα καλαμακι του καφε.
Κατοπιν τα βραζω αλλα 3 νερα απο 7-8 λ τη φορα.
Αν θελω πρασινο χρωμα,βαζω μια πρεζα γαλαζοπετρα στο τελευταιο νερο για 5 λ
Τα ξεπλενω καλα κ τα βαζω για 5-7 μερες σε κρυο νερο που το αλλαζω πρωι βραδυ...και δοκιμαζω μεχρι να ξεπικρισουν εντελως( αυτο ειναι το μυστικο ""καλο ξεπικρισμα"")
Μετα βραζω τη ζαχαρη με το νερο κ το αλατι για 5 λ ριχνω τα νεραντζακια,κ βραζω αλλα 5 λ περιπου.
Τα αφηνω για 12 ωρες κ ξαναδενω το γλυκο μου. Στο τελος,ριχνω το χυμο λεμονι κ μολις κρυωσουν τα μαζευω σε γυαλινα βαζα!!!
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.