ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ της Λίνας
Συνταγή και εκτέλεση Lina Arvanitidou
Πολύ εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ της Λίνας

Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο κομμένο σε κύβους και παγωμένο, το αλεύρι, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, τον κρόκο και "τρίβουμε" τα υλικά με το με το πρες πουρε ή με ένα πηρούνι ώστε να αναμειχθούν. Αποφεύγουμε να πολυχρησιμοποιήσουμε τα χέρια για να μην ζεσταθεί το μίγμα. Όταν γίνει ψιχουλιαστό είναι έτοιμο. Προσθέτουμε λίγο γάλα και το κονιάκ να ενωθεί σε μια μπάλα.

Παίρνουμε τα 3/4 ζύμης και την απλώνουμε σε ταρτιέρα 30εκ. Βάζουμε την ταρτιέρα με το φύλλο και το υπόλοιπο 1/4 της ζύμης στο ψυγείο για περίπου 1/2 ώρα.
Μετά από μισή ώρα, βγάζουμε από το ψυγείο την ταρτιέρα και την υπόλοιπη ζύμη. Βάζουμε στη μέση τη μαρμελάδα και με το μικρότερο κομμάτι ζύμης ανοίγουμε ένα μικρό φύλλο, το κόβουμε σε λωρίδες ή πλέκουμε κορδόνια ζύμης με τα χέρια μας και στολίζουμε από πάνω την πάστα φλώρα.
Τέλος στολίζουμε και με τα αμύγδαλα και αλείφουμε τη ζύμη με το μίγμα ασπράδι - ζάχαρης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180º C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει η πάστα φλώρα χρυσαφί χρώμα.

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.