Βάζουμε νερό και ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Το βράζουμε μέχρι να γίνει ξανθή καραμέλα .Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κεικ .Ρίχνουμε την καραμέλα μέσα και φροντίζουμε να πάει παντού στα τοιχώματα .
Για την κρέμα .Βάζουμε το γάλα το φρέσκο με την φλούδα να πάρει μια βράση . Μόλις πάρει αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο και την βανίλια. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει . Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα αυγά και το γάλα και τα ομογεννοποιούμε .Το περνάμε από σήτα και το ρίχνουμε στην φόρμα του κέικ .Βάζουμε την φόρμα σε ένα ταψι , στο οποίο έχουμε ρίξει νερό.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις σκεπασμένο για 15 λεπτά.
Για το κεικ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν .Κοσκινίζουμε , αλεύρι,μπείκιν και κακάο .Τα ρίχνουμε στα αυγά σιγά -σιγά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε το γάλα και το λάδι .Επίσης με απαλές κινήσεις .Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από την κρέμα και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά επίσης σκεπασμένο μέσα στο μπεν μαρι .Αφήνουμε να κρυώσει καλά, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες για να γίνει η καραμέλα και να έχουμε σως.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.