Το....μαγικό κέικ
Συνταγή και εκτέλεση Ελένη Μυρτάλη
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Το λένε μαγικό κέικ γιατί  η ζύμη είναι μόνο μια αλλά μετά το ψήσιμο διά μαγείας οι στρώσεις είναι τρεις!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Το....μαγικό κέικ

Χτυπάμε τα ασπραδια σφιχτή μαρεγκα και τα αφήνουμε στην άκρη
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να φουσκώσει και να ασπρισει το μίγμα.Προσθέτουμε τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι σταδιακά και το γάλα, επίσης σταδιακά.
Αφού ομογενοποιηθουν όλα σταματάμε το μίξερ.
Παίρνουμε μια σπάτουλα και ενσωματωνουμε την μαρεγκα, σιγα-σιγα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
Το μίγμα θα είναι πολύ υγρό σε σχέση με το συνηθισμένο μίγμα των κέικ.!!!
Αδειαζουμε σε βουτυρωμενο ταψακι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, 165 βαθμούς, αντιστάσεις, για περιπου μια ώρα.
Προσοχή στα εξής
Το συγκεκριμένο κέικ δεν το τρυπαμε να δουμε αν ψηθηκε.Θα καταλάβουμε οτι έχει ψηθεί μόλις ροδισει απο πανω και ξεκολλήσει ελαφρά απο τα τοιχώματα του ταψιού.
Δεν ψήνουμε σε αποσπώμενη φόρμα. Το μίγμα είναι πολύ υγρό και υπάρχει περίπτωση διαρροής.
Αφήνει το κέικ μας να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με πασπαλισμενη ζάχαρη άχνη.
Η δοσολογία είναι για ταψακι 20εκ.

Κατηγορία: 

Κριτικές

5
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
Το λέει κ ο τίτλος.... Μαγικό
- Antuaneta Kontaratou
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search