Λουκουμι τριανταφυλλο σαν του εμποριου
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Εύκολη
Φθηνή

Λουκουμι με αρωμα τριανταφυλλο και καβουρδισμενο αμυγδαλο σαν του εμποριου 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Λουκουμι τριανταφυλλο σαν του εμποριου

Βάζουμε στην φωτιά με όλα τα υλικά μαζί την κατσαρόλα 1 και από την στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός μετράμε 15 λεπτά Η αν εχετε θερμομετρο να φτασει 115 βαθμους κελσιου και αποσύρουμε.

Στην δεύτερη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί (το νερό παγωμένο) αι το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας στο μισό ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα να γίνει ημιδιάφανο.

Αποσύρουμε από την φωτιά και ενώ ανακατεύουμε βάζουμε λίγο λίγο το σιρόπι μόλις ενσωματωθεί όλο το σιρόπι το ξαναβάζουμε στην φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία προς χαμηλή. Μόλις αρχίσουν οι πρώτες φουσκάλες χαμηλώνουμε στο 3 την θερμοκρασία και αφήνουμε το μείγμα για μια ώρα ανακατεύοντας συχνά (ανά πέντε λεπτά). Όταν περάσει η ώρα βάζουμε η (αν εχετε θερμομετρο να φτασει απο 110-115 βαθμους) το χρώμα το άρωμα και τέλος τα αμύγδαλα. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα και έχουμε πασπαλίσει με αρκετό νισεστέ. Αφού το βάλουμε ρίχνουμε νισεστέ και από πάνω. Αφήνουμε 24 να δέσει κόβουμε το λουκούμι και το περνάμε είτε από καρύδα είτε από άχνη ζάχαρη.

Προσοχή κρατάτε με ευλάβεια τους χρόνους αλλά και τις δοσολογίες για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα .

Καλή επιτυχία!

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search