Γλυκό μελιτζανακι
Πλένω Καλά τα μελιτζανακια μου,τους κόβω το κοτσάνι κ τα χαράσω κατά μήκος σε τρείς μεριές.Έπειτα,τα βάζω σε βαθιά κατσαρόλα μόνο με νερό και τα βραζω για μισή ώρα.Μόλις βράσουν τα σουρωνω,μόλις κρυώσουν λίγο βάζω στις σχισμές από ένα αμύγδαλο.Επίσης καρφώνω και ένα μοσχοκάρφι.Τα ξανά τοποθετώ μέσα στην κατσαρόλα,το ένα δίπλα στο άλλο,ριχνω την ζάχαρη από πάνω κ τα αφήνω να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι.Μόλις αρχίζει να δένει προσθέτω κ τον χυμό λεμονιού.
*Εάν δεν έχετε αποφλυωμενα αμύγδαλα,μπορείτε να βρασετε τα αμύγδαλα που έχετε για 3-4 λεπτά,να τα αφήσετε λιγάκι μέσα στο νερό να φουσκώσουν κ η φλούδα τους θα αφαιρεθεί πολύ εύκολα.Στην συνέχεια,βάλτε τα σε ενα ταψάκι και στο φούρνο για λίγα λεπτά ίσα ίσα να καβουρδιστουν.