Παγωτό σοκολάτα
Συνταγή και εκτέλεση Μιχαήλ Βουργουτζής
Πολύ εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Παγωτό σοκολάτα

Ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη. Τα ρίχνουμε στο γάλα. Ρίχνουμε και το γάλα σε σκόνη. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε  μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 84 βαθμούς. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα την οποία την έχουμε τοποθετήσει σε ένα μεταλλικό μπολ. Τοποθετούμε το μπολ με την κρέμα σε ένα μεγαλύτερο, στο οποίο έχουμε πρώτα βάλει μέσα παγάκια. Έτσι κάνουμε ένα κρύο Μπεν Μαρί. Ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να κρυώσει. Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη την οποία την ακουμπάμε στην κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες να ωριμάσει. Ετοιμάζουμε την παγωτό μηχανή. Ρίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε για 15 με 20 λεπτά να γίνει παγωτό. Το τοποθετούμε σε ένα ταπερ και το βγάζουμε στην κατάψυξη.

Για την σως. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζεστενουμε στα μικροκύματα. 

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search