Ποντιακά ωτία
Συνταγή και εκτέλεση Μιχαελα Στεφανουδης
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Ποντιακά ωτιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ποντιακά ωτία

Χτυπάμε καλά τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε και το γιαούρτι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπέικιν και λίγο λίγο το αλεύρι ώσπου να γίνει μία μαλακή εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Στο ζύμωμα θα μας βοηθήσει το ελαιόλαδο με το οποίο θα ρίξουμε στα χέρια μας. 
Στη συνέχεια, ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου ενός δακτύλου και κόβουμε μπακλαβαδωτά κομμάτια (σχήμα ρόμβου δηλαδή).
Με το μαχαίρι κάνουμε μία τρυπούλα στη μέση. Παίρνουμε την μία άκρη από το κομμάτι του ρόμβου (την πλαϊνή καλύτερα) την γυρνάμε από πάνω και την περνάμε μέσα από την τρυπούλα. Έτσι το σχήμα που θα βγεί θα θυμίζει ωτί δηλαδή αυτάκι.
Ρίχνουμε λίγα λίγα τα ωτία σε καυτό ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε έως ώτου αρχίζουν να ροδίζουν.
Tips:
Προσοχή στο χρόνο ψησίματος διότι αν τα αφήσετε λίγο παραπάνω θα πάρουν ένα καφετί χρώμα και δεν θα είναι τόσο αφράτα.
Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε περισσότερη ζάχαρη αλλά ίσως σας φανούν πολύ γλυκά.
Το ζυμάρι κόβεται καλύτερα με την ροδέλα που κόβουμε την πίτσα.
Εμείς τα τρώμε σκέτα ή με τον καφέ. Σε άλλους όμως αρέσουν περιχυμένα με μέλι. 

Κατηγορία: 
Ετικέτες:
Tags:

Κριτικές

5
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022
Τελεια
- Λαλά Ειρήνη
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search