Πατσάς
Συνταγή και εκτέλεση Νίκος Μπαλαντίνης
Πολύ εύκολη
Σχετικά φθηνή

Πατσάς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Πατσάς

Πλένω τον πατσά και τον αφήνω δύο τρεις ώρες σε ένα μίγμα νερό με λεμόνι (1 λίτρο νερό, μισή κούπα χυμό λεμόνι)και μερικές κομμένες φέτες λεμονιού. 
Κατόπιν μεταφέρω όλα τα υλικά μου και το κρέας σε κατσαρόλα ή χύτρα και προσθέτω ένα λίτρο νερό ανά κιλό κρέατος και βράζω. Στη χύτρα περίπου μισή ώρα ανά κιλό κρέατος, στην κατσαρόλα περίπου μία ώρα ανά κιλό κρέατος. 
Όταν θα είναι έτοιμος, τον βγάζω με τρυπητή κουτάλα και αφού κρυώσει λίγο τον κόβω με δύο μαχαίρια ή ειδικό ψαλίδι σε μέγεθος ανάλογα τα γούστα μου (εγώ τον ψιλοκόβω). Όση ώρα κόβω τον πατσά ο ζωμός του συνεχίζει να σιγοβράζει.
Κατόπιν μεταφέρω τα κομμάτια στον ζωμό και αφήνω μία βράση ακόμα.

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Κριτικές

5
Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018
Υπέροχη σούπα για τις κρύες μέρες.
- Νικόλαος Μπαλαντίνης
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search