Πεινιρλί παραδοσιακά με μια ζύμη που τα σπάει !!!
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα
Βάζουμε στο μίγμα αυτό όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη
Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα
Ανοίγουμε την ζύμη μας σε χοντρό φύλλο και κόβουμε μακρόστενα κομμάτια
Βάζουμε τη γέμιση (εκτός των αυγών) και κλείνουμε με τα δάκτυλα μας, σχηματίζοντας βαρκούλα
Αλοίφουμε με μπόλικη μαργαρίνη τα πεινιρλί
Ψήνουμε στους 180 C για 20-30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.
Όσοι θέλουμε να προσθέσουμε και αυγά από πάνω, λίγο πριν κλείσουμε το φούρνο μας, βγάζουμε το ταψάκι και σπάμε από 1 αυγό πάνω σε κάθε πεινιρλί.
Βάζουμε ξανά το ταψάκι μας στο φούρνο και κλείνουμε απευθειάς τη λειτουργία του φούρνου. Τα αυγά θα ψηθούν με την θερμοκρασία που έχει ήδη ο φουρνος μέσα.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.