Μια πάστα φλώρα ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ μας! Και όχι μόνο!
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' ασπρίσει και να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα-ένα τα κροκάδια και ύστερα το κονιάκ και το άρωμα. Σταματήστε το χτύπημα, ρίξτε το αλεύρι σε 2-3 δόσεις και ζυμώστε απαλά με τα δάχτυλα, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη σαν του κουραμπιέ. Προσοχή μην την παραζυμώσετε. Στρώστε τα 2/3 της ζύμης σε ταψάκι ή πυρέξ σκεύος για τάρτες, με διάμετρο 25 εκ., καλύπτοντας τα τοιχώματα. Απλώστε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη, πλάστε κορδόνια και στολίστε την επιφάνεια. Ψήστε την τάρτα στους 175 βαθμούς Κελσίου για 30'-35', να ροδίσει ελαφρά η ζύμη. Φυλάξτε την τάρτα ακάλυπτη, για να μη νοτίσει πολύ η ζύμη. Διατηρείται εκτός ψυγείου για μια εβδομάδα.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.