Cinnamon rolls
Συνταγή και εκτέλεση Βουργουτζής Μιχαήλ
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Cinnamon rolls (ρολα κανελλας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Cinnamon rolls

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα 2/3 από το νερό και το βάζουμε στην φωτιά να ζεσταθεί  Στο υπόλοιπο διαλύουμε τα 40 γρ αλεύρι  Μόλις πάρει βράση το νερό το ρίχνουμε όλο στο διαλυμένο αλεύρι και τα επαναφέρουμε στην φωτιά ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι να πήξει  Το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά για 2 ώρες περίπου. Όταν είναι έτοιμο το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα πλαστική να ξεζελάρει και να αφρατέψει. Ετοιμάζουμε το ζυμάρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε το αλάτι και την άχνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Κάνω μια τρύπα στο κέντρο. Ζεστενουμε το γάλα να γίνει χλιαρό , όχι να κάψει. Το ρίχνουμε στην τρύπα από το αλεύρι. Δοκιμάστε αν το αντέχει το χέρι σας το γάλα. Αν όχι περιμένετε να κρυώσει λίγο. Μόλις είναι έτοιμο το γάλα, ρίχνουμε την μαγια και την διαλύουμε στο γάλα. Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα του νερού με το αλεύρι και σπώχνουμε αλεύρι από τα τοιχώματα προς το γάλα, μέχρι να γίνει ένας χυλός λίγο πυκτός. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε 20 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Έπειτα ρίχνουμε την μισή μαργαρίνη και διπλώνουμε την ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρω την ζύμη στην κουζινομηχανη και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 10 λεπτά στην αργή ταχύτητα και άλλα 15 στην γρήγορη. Στα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαργαρίνη μέχρι να ενσωματωθεί όλη. Λαδώνουμε με ηλιέλαιο τον κάδο του μίξερ και αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μια πλαστική σακούλα για 30 λεπτά να φουσκώσει. Ρίχνουμε στον πάγκο μας αλεύρι και τοποθετούμε στο κέντρο το ζυμάρι. Με έναν πλάστη το ανοίγουμε σε φύλλο 2 εκ.παχους 1 μέτρου φάρδος περίπου. Αλείφουμε την λυωμένη μαργαρίνη με ένα πινέλο σε όλο το φύλλο. Ενσωματώνουμε την ζάχαρη με την κανέλα και την σκορπάμε σε όλο το μήκος της ζύμης. Ρολλαρουμε πάνω από την ζάχαρη τον πλάστη να κολλήσει καλά η ζάχαρη. Τέλος τυλιγουμε σε ρολλό το ζυμάρι από την φαρδιά πλευρά.Κοβουμε ρολάκια ανά τρία δάχτυλα περίπου και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα αφήνωντας κενά μεταξύ τους. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε γλασο τότε όταν κρυώσουν, ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενσωματωθούν. Αν γίνει νερουλό τότε προσθέτουμε ζάχαρη.Αντίθετα αν βγει σφιχτό προσθέτουμε χυμό λεμόνι. 

 

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search