Λουκουμια
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Λουκουμια με γευση φραουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Λουκουμια

Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να  βράσει μόλις αρχίσει ο βρασμό ρίχνουμε το λεμόνι. Αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά να βράσει (αλλάζει το χρωμα της) ενώ εμείς έχουμε βάλει σε ένα μπωλ με νερό τις ζελατίνες να μαλακώσουν. ετοιμαζουμε τον νισεστε διαλυοντας τον με το νερακι και φτιάχνουμε ένα πηχτό χυλό. Μετα τα δεκα λεπτά (αν βαλετε κρεμοριο το ριχνετε στο σιροπι πρακαμπωντας το κομματι της ζελατινης) και βάζουμε τον νισεστε χαμηλώνουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε τουλάχιστον για 20 -25 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τις ζελατίνες  την μαρμελάδα η το αιθέριο άρωμα και το χρωμα που θέλουμε ανακατεύουμε για αλλά 1-2 λεπτά. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα έχουμε κάνει ένα πέπλο με νισεστέ αποσύρουμε το μείγμα και το ρίχνουμε στο ταψί στρώνουμε το μείγμα και ρίχνουμε από πάνω πολύ νισεστέ να σκεπάσει το μείγμα. Αφήνουμε τουλάχιστον 24 ώρες να στεγνώσει το μείγμα ώστε να μην βγάζει υγρασία. Την επόμενη μέρα πασπαλίζουμε ένα ξύλο και αφού καθαρίσουμε το μείγμα από το νισεστέ το ακουμπάμε επάνω στην ζάχαρη άχνη. Κόβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με άχνη ώστε να θωρακιστούν και να μην βγάζουν υγρασία.

Παρατηρηση

***********Αν βαλετε το κρεμοριο θα πρεπει να παρακαμψετε το κομματι που λεω για την ζελατινη. Το κρεμοριο μπαινει στο σιροπι και αμεσως μετα το νισεστε*********

Καλή επιτυχία

Ετικέτες:

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search