Γαλατοπιτα
Συνταγή και εκτέλεση βικτωρια νακα
Εύκολη
Φθηνή

Γαλατοπιτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Γαλατοπιτα

Φτιάχνω πρώτα την κρέμα βάζω 2.5 κιλά γάλα να βράσουν σε μια κατσαρόλα και λίγο πριν ξεκινήσει η βράση. ...το υπόλοιπο γάλα 500 γρ το έχω ανακατέψεις καλά πολύ καλά όπως είναι κρύο με το αλεύρι και με το σιμιγδάλι. ...το ρίχνουμε στο γάλα που βράζει και δένουμε ωραία την κρέμα ρίχνουμε την ζάχαρη και δοκιμάζουμε όπως την θέλουμε ..αποσύρουμε από την φωτιά ..και μετά από λίγο και αφού είναι η κρέμας μας ζέστη χτυπάμε τα αυγά μας ανακατεύουμε μέσα στην κρέμας μας ....ρίχνουμε και τις βανίλιας να σπάσει η μυρωδιά του αυγού. ..εγώ βάζω και μια κουταλιά λάδι η Βιτάμ. ...την αφήνουμε να κρυώσει και πάμε τα φύλλα μας τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψι να προεξέχουν λαδωνοντας ελαφριά ανά φύλλο. ..σταυρωτά τα φύλλα για να βγει ο κοθαρος. ...ρίχνουμε στο πρωτελευταιο φύλλο κανέλα ζάχαρη ξανά φύλλο και ρίχνω την κρέμα ...εγώ βάζω και στα φύλλα που προεξέχουν. ...λίγη κρέμα. ..γυρίζω τον κοθαρος ...και από πάνω ραντίζουμε με ένα αυγό χτυπημένο με λίγη ζάχαρη. ...την ψήνω σε προθαιρμασμενο φούρνο ...στον αέρα στους170 ..να πάρει ένα όμορφο καραμελωμένα χρώμα ...όταν την βγάλουμε την σερβίρουμε με κανελιτσα

 
Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.