κέτσαπ
Πλένω και κόβω σε ένα κουβά κομμάτια τις ντομάτες. Τις αφήνω κανά 2 ώρες να βγάλουν τα νερά τους. Ρίχνω το νερό και τις περνάω απο την μηχανή( χειροκίνητη έχω) να φύγουν τα σποράκια.
Σε βαθια κατσαρόλα ρίχνω το χυμό και όλα τα υλικά. Το σκόρδο το πολτοποιώ με το ξύδι στο μούλτι. Μόλις αρχιζει να βράζει θέλει περίπου 3 ώρες βράσιμο ανάλογα με τις ντομάτες και το πόσο πηχτή την θέλουμε. Μετα από 1/2 ώρα την αρχή του βρασμού αφαιρώ τα καρφάκια γαρύφαλλου