Πλένουμε την πανσετα και τη σκουπιζουμε καλά με χαρτί κουζίνας και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε χιαστί σε ρομβους το δέρμα χωρίς να φτάσουμε στο κρέας ή ζητήστε το από τον κρεοπωλη να το χαράξει.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά των μπαχαρικών και με αυτό το μίγμα αλείφουμε καλά το κρέας.
Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα το κρέας προθερμαινουμε στους 230 βαθμούς πάνω κάτω και αέρα.
Ψήνουμε για 1/2 ώρα περίπου και μετά χαμηλώνουμε στους 150 στις αντιστάσεις στην πρώτη σκάλα του φούρνου χαμηλά και ψήνουμε για 2 με 2,30 ώρες περίπου.