Το Victoria sponge (κεικ Βικτώρια ή σάντουιτς Βικτώρια), πήρε το όνομά του από τη βασίλισσα Βικτώρια η οποία ήταν γνωστό ότι απολάμβανε ένα κομμάτι αυτού του γλυκού με το απογευματινό της τσάι. Είναι ένα πολύ εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό γλυκό. Ελάτε να σας κεράσω!
Victoria sponge cake λοιπόν
Προθερμαινουμε φούρνο στους 190°C αντιστάσεις ή 170°C αέρα. Βουτυρωνουμε και καλύπτουμε με λαδόκολλα 2 φόρμες 20εκ (ή και μία αλλά αλλάζει ο χρόνος ψησίματος). Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες, το στρώνουμε με σπάτουλα και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να χρυσαφισει και να επανέρχεται όταν το πατάμε με το δάχτυλο. Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά στη φόρμα και μετά σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε τη σαντιγί. Στρώνουμε την μαρμελάδα, από πανω τη σαντιγί μας και καπακωνουμε με το 2ο κεικ. Πασπαλίζουμε με άχνη και αν θέλουμε διακοσμουμε με φρούτα.
Καλή μας απόλαυση!