ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ
Συνταγή και εκτέλεση Leonidas Tarenidis
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Η πίτα μας έχει ύψος και είναι γεμάτη με πλούσια γέμιση!

Ας μπούμε στην κουζίνα λοιπόν να παίξουμε με απλά και γρήγορα βήματα για να απολαύσουμε μια νόστιμη ,υγιεινή και πρωτότυπη σπανακόπιτα!

Πίτες τετράγωνες… πίτες στρόγγυλες…με ένα -δύο-τρία και δέκα φύλλα…. Χωρίς φύλλα…αλλά όλες δεν έχουν κάτι!ΥΨΟΣ! Ας κάνουμε λοιπόν μια πίτα με γέμιση σπανάκι,πιπεριά,κρεμμύδι,μυρωδικά και cottage που να σταθεί πραγματικά στο ύψος της!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ

Ζεματάμε σε βραστό αλατισμένο νερό το σπανάκι μας για 2 λεπτά.
Το σουρώνουμε καλά να φύγουν τα νερά και η υγρασία.
Μέσα σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας και μόλις ροδίσει προσθέτουμε και την πιπεριά.Σωτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά και προσθέτουμε το σπανάκι μας.Αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι,την σκόνη τσίλι,το άγριο σκόρδο,τον πελτέ.
Ανακατεύουμε καλά σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το cottage.Το αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα μεγάλο σουρωτήρι σε σχήμα κώνου.
Απλώνουμε τα φύλλα μας πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια στο μέγεθος του κώνου μας.Το πρώτο το κόβουμε σε διπλάσια κλίμακα ώστε να είναι το πρώτο φύλλο που θα βάλουμε μέσα και οι άκρες του θα κλείσουν προς τα μέσα όλη την πίτα μας.
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο λαδώνουμε ελαφρά και πιέζουμε να πιάσει όλη την επιφάνεια σε βάθος.
Απλώνουμε και δεύτερο φύλλο και γεμίζουμε με ένα κουτάλι με γέμιση απλώνοντας περιμετρικά μέσα στο σουρωτήρι.Ακολουθεί φύλλο ζύμης ,λάδωμα,γέμιση κατ΄επανάλειψη μέχρι να φτάσουμε πάνω στην βάση του κώνου.Μην το παρακάνετε με τη γέμιση!Διπλώνουμε τα αυτιά του πρώτου φύλλου προς τα μέσα και πιέζουμε ελαφρά να πάρει το σχήμα.Αφήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε με προσοχή μέσα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.Αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με λευκό και μαύρο σουσάμι.Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 με αέρα στη μεσαία σκάλα για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να σφίξει.

Ετικέτες:
Tags:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search