Πάστα ταψιού
Συνταγή και εκτέλεση Αποστόλης Εξαδάκτυλος Μαρία Τίτη
Εύκολη
Φθηνή

Πάστα ταψιού ιδανική για κάθε περίσταση. Κομμένη σε μικρά παστάκια την καθιστούν ιδανική και για ατομικό κέρασμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Πάστα ταψιού

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με την ζάχαρη.Χτυπάμε για 3-4 λεπτά, ως να αφρατέψει το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει κρεμώδες.Κοσκινίζουμε το αλέυρι το κακάο και το baking powder.Προσθέτουμε στο μείγμα αυγά ζάχαρη και με απαλές κινήσεις να ενσωματωθεί.Αδειάζουμε στο ταψί.Ψήνουμε στους 180οC σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη, το λεμόνι και την βανίλια σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Βράζουμε για 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε και το κονιάκ η το λικερ.Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο το αφήνουμε να κρυωσει και περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.Αφήνουμε στην άκρη αφενός να τραβήξει όλο το σιρόπι Μπορεί να μας φανεί πολύ το σιρόπι αλλά θα το ρουφήξει όλο πιστέψτε με. Ξεκινάμε την κρέμα μας. Χτυπάμε το μόρφατ με την βανίλια καλά ως να αφρατέψει.Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ και συνεχίζουμε το χτύπημα.Μέχρι να πάρουμε μια αφράτη κρέμα. (Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε να κάνουμε την σοκολατένια πάστα, λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα και αφού την αφήσουμε να κρυώσει ελαφρώς προσθέτουμε στην κρέμα και ενσωματώνουμε καλά. Προσθέτουμε και την πραλίνα, ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη η σοκολατένια κρέμα. Συνεχίζουμε με τα βήματα κανονικά!)Βάζουμε την κρέμα πάνω στο κρύο παντεσπάνι.Στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια.Και στο ψυγείο για κανένα διωράκι να παγώσει η κρέμα.Ετοιμάζουμε την γκανάζ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ και ζεσταίνουμε καλά! Προσοχή να μην βράσει.Έχουμε κόψει την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και περιχύνουμε με το καυτό γάλα.Προσθέτουμε και το μέλι (το μέλι θα μας βοηθήσει να μείνει μαλακιά η γκανάζ).Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και να γυαλίσει. Όσο πιο πολύ την δουλέψουμε τόσο πιο γυαλιστερή θα γίνει.Αδειάζουμε πάνω από το γλυκό.Και απλώνουμε με προσοχή να καλύψει όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα.Και πάλι πίσω στο ψυγείο να παγώσει η γκανάζ για ένα 2ωράκι.Όταν παγώσει καλά με ένα μαχαίρι κόβεται σε κομμάτια. (Μετά από κάθε "τομή" να καθαρίζετε το μαχαίρι σας για να βγούν όμορφα τα κομμάτια σας).Στολίστε με ό,τι θέλετε.

Κατηγορία: 
Ετικέτες:
Tags:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search