Κερασόπιτα
Συνταγή και εκτέλεση Vicky Vaso Anast
Εύκολη
Φθηνή

Μια πίτα στην οποία πρωτοστατεί το αγαπημένο κεράσι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Κερασόπιτα

Ξεκινάμε με την πίτα Ξεκινάμε με την πίτα Χτυπάμε το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να φαίνεται σαν  ψίχουλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους, 2κ.σ. κρύο νερό και τη βανίλια και το ρίχνουμε στο μείγμα του αλευριού. Χτυπάμε καλά τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία, προσθέτοντας κρύο νερό 1 κουταλιά τη φορά μόνο αν η ζύμη φαίνεται στεγνή (καλό είναι να αποφύγετε να βάλετε πολύ νερό αλλιώς η ζύμη θα γίνει σκληρή).Βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ και το ζυμώνουμε λίγο να γίνει λείο. Χωρίζουμε σε 2 μέρη το ενα μεγαλυτετο από το άλλο, τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και σχηματίζουμε 2 δισκία. Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Προθερμαινουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα. Παίρνουμε το μεγάλο κομμάτι από το ψυγείο (αν είναι πολύ σκληρό, αφήστε το 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου).Σε αλευρωμενη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος όσο 1 ευρώ. Τοποθετούμε το φύλλο σε ταψάκι για τάρτες 20-22εκ. αφήνοντας ζύμη να ξεχειλίζει από τα τοιχώματα. Καλύπτουμε με λαδόκολλα, γεμίζουμε φασόλια και ψήνουμε για 20 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο. Στο μεταξύ αναμειγνύουμε τα κεράσια με το κορνφλαουρ και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρμελάδα, τη βανίλια και το βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά. Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά βγάζουμε τη πίτα άπιστο φούρνο, αφαιρούμε τα φασόλια και ρη λαδόκολλα και ψήνουμε για αλλά 5 λεπτά να χρυσαφισει. Αν χρειαστεί ξύνουμε λίγο το τμήμα της πίτας που αφήσαμε να ξεχειλίζει. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160. Γεμίζουμε την πίτα με το μείγμα κερασιων. Βγάζουμε από το ψυγείο την υπόλοιπη ζύμη, την ανοίγουμε σε ίδιο πάχος για να γίνει το καπάκι της πίτας. Αν θέλετε κόβετε με κουπατ σχηματακια αλλιώς απλά καλύπτεται την πίτα και χαράζεται όπως στη φωτό. Η μεταφορά του κομματιού για καπάκι θέλει προσοχή για να μη διαλυθεί. Κόβουμε ο,τι περισσεύει, πατάμε τις άκρες με πιρούνι να κολλήσουν λίγο στα τοιχώματα, αλείφουμε με το ασπράδι και ψήνουμε για 35 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αλείφουμε το υπόλοιπο ασπράδι, πασπαλίζουμε 1κ.σ. ζάχαρη και ξαναψηνουμε για 5 λεπτά μέχρι να χρυσαφισει. Αφήνουμε να αναπνεύσει για 20 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Κατηγορία: 

Παρόμοιες Συνταγές

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search