ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΙΦΝΟΥ
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Εύκολη
Φθηνή

Κανονικά στην Σίφνο το φτιάχνουν σε πήλινα και τα ψήνουν σε χαμηλή φωτιά στο φούρνο για 6-10 ώρες είναι το επίσημο φαγητό του νησιού και το τρώνε συνήθως σε γιορτινά τραπέζια την Κυριακή.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΙΦΝΟΥ

26231153 10210675971040664 1706403629448982868 n

Μουλιάζετε από βραδύς τα ρεβίθια μέσα σε μια λεκάνη. Τα αφήνετε να φουσκώσουν καλά.
Την άλλη μέρα το πρωί τα ξεπλένετε με νερό και τα τρίβετε να φύγουν όσο περισσότερα φλούδια γίνεται.
Τα βάζετε μέσα σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τα 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κυβακια, τα αλατοπιπερωνετε και ρίχνετε 200γρ ελαιόλαδο.
Πασπαλίζετε με 1-2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα ρεβίθια και λιγο παραπάνω.
Σερβίρετε με λεμονάκι
Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1/2 ώρα.

Ενναλακτικα

Τα βαζετε σε πηλινο δοχειο οπως γραφω πιο πανω τα υλικα και βαζετε στον φουρνο ξεκινατε με 200 βαθμους και μολις αρχισει ο βρασμος χαμηλωνετε στους 100-120 βαθμους για 6-8 ωρες

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.