Pideli (πιντελί) κεφτέδες Καππαδοκίας της Λίνας
Συνταγή και εκτέλεση Lina Arvanitidou
Σχετικά δύσκολη
Σχετικά φθηνή

Pideli (πιντελί) κεφτέδες Καππαδοκίας της Λίνας 

Ένα φαγητό που το έφαγα στην Καππαδκία και ξετρελάθηκα!!! Είναι ονειρεμένο ! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Pideli (πιντελί) κεφτέδες Καππαδοκίας της Λίνας

Ζυμώνουμε τους κεφτέδες με όλα τα υλικά της συνταγής και τους αφήνουμε σκεπασμένους στο ψυγείο για ένα βράδυ
Την επόμενη μέρα τους πλάθουμε, ;όχι χοντρούς αλλά λεπτούς στο πάχος τους και τους ψήνουμε στο γκριλ.
Ετοιμάζουμε τα συνοδευτικά! Σε ενα κατσαρολάκι με ελάχιστο λάδι, τσιγαρίζουμε τον πελτέ ντομάτας, στη συνέχεια προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, ζάχαρη, κόκκινο και μαύρο πιπέρι.Προσθέτουμε και μισή κούπα νερό και βράζουμε τη σάλτσα μας.
Αν έχουμε πήλινα ή πυρέξ μικρές πιατέλες ή πιάτα, καθώς επίσης τηγανάκια ατομικά είναι ότι καλύτερο! Αλλιώς χρησιμοποιούμε τα πιάτα μας!
Κόβουμε τις ψημένες σουβλακόπιτες σε μικρά κομματάκια και τις μοιράζουμε στα πιάτα. Από πάνω με ένα κουτάλι βάζουμε 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα που φτιάξαμε.
Αμέσως μετά τοποθετούμε από πάνω τους ψημένους κεφτέδες. Ξαναρίχνουμε από πάνω από τους κεφτέδες τώρα λίγες κουταλιές από τη σάλτσα που φτιάξαμε.
Έχουμε κάψει καλά το φρέσκο βουτυρό μας σε ενα τηγανάκι ή μπρίκι και με ένα κουτάλι της σούπας περιχύνουμε από πάνω τους κεφτέδες μας. 2-3 κουταλίες σε κάθε πιάτο φτάνουν. Τέλος τοποθετούμε σε μια ακρούλα του πιάτου μας μια κουταλιά γιαούρτι, μια πράσινη πιπεριά ψημένη και μερικές φέτες φρέσκιας ντομάτας.
Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search