Βάζετε το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη μαζί για λίγη ώρα.
Βάζετε στο αλεύρι το μείγμα του γάλατος, το ξύσμα, τη βανίλια και τους κρόκους και το βούτυρο. Ζυμώνετε καλά για αρκετή ώρα μέχρι να κάνει φουσκαλίτσες και να είναι ένα σχετικά μαλακό ζυμάρι. Το αφήνετε σε ζεστό μέρος μια ώρα σκεπασμένο. Σε αλευρωμένη επιφάνεια βάζετε τό ζυμαρι, απλώνετε με τον πλάστη περίπου ένα πόντο πάχους ,κόβετε μέ ένα ποτήρι τά ντόνατς και αφήνετε μια ώρα να φουσκώσουν.
Σε κατσαρόλα βάζετε ένα λίτρο σπορέλαιο να ζεσταθεί καλά καί βάζετε τηπρώτη δόση ,μετά χαμηλώνετε τη φωτιά καί βάζετε τά υπόλοιπα.
Συνήθως τά γεμίζουν μέ σύριγγα ζαχαροπλαστικής μέ μαρμελαδα βερίκοκο αφού τηγανιστούν.