Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το φτερό και βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλατι, μέχρι να ομογενοποιηθουν και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι και μόλις ενσωματωθεί σταματάμε το μίξερ αμέσως για να μην μας κορδάρει η ζύμη μας. Τοποθετούμε σε μια μεμβράνη την ζύμη στο ψυγείο για 15 περίπου λεπτά να παγώσει.
Κατόπιν ανοίγουμε φιλαράκι και τοποθετουμε σε ταρτιερα. Την τρυπαμε με ένα πιρούνι και την βάζουμε για 10 λεπτά στον φούρνο. Την βγάζουμε και την αλείφουμε με αυγό,για να την θωρακισουμε και την ξαναβαζουμε πάλι στο φούρνο για 3 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε μαρμελάδα, γαρνιρουμε και ψήνουμε έως ότου ροδίσει στους 170 βαθμούς, η πάστα Φλώρα μας!
Τα υλικά μας είναι για 20 μερίδες περίπου!