Κέικ πορτοκαλιού με ελαιόλαδο & γλασο σοκολάτας
Παρασκευή
Χτυπήστε το λάδι με την ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέστε στην σειρά τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό και τέλος ρίχνετε αργά το αλεύρι.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι ή σε μία μεγάλη φόρμα κέικ.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο κελσίου και ψήνετε το κέικ για περίπου 1 ώρα.
Περιμένετε να κρυώσει και το αναποδογυρίζετε σε μία πιατέλα.
Για το γλασο
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ομογενοποιούμε με μαρίζ προσθέτοντας το μέλι.
Περιχύνουμε το γλυκό μας με μία κουτάλα!!!