Το κυδώνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως και κάλιο, ενώ περιέχει επίσης βιταμίνη C, A και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Περιέχει διαιτητικές ίνες σε γενναιόδωρες ποσότητες, ενώ ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά του βρίσκεται ο φώσφορος και ο σίδηρος.
Το φρούτο αυτό περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες τανίνης που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και λιθώδη κύτταρα!, ενώ οι θερμίδες που αποδίδει στα 100 γραμμάριά του ανέρχονται στις 60. Ωμό χρησιμοποιείται ωε βότανο κατά της διάρροιας και επίσης έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες!
Κόβουμε τα κυδώνια σε μεγάλες φέτες και τα βάζουμε να βράσουν με το νερό μέχρι να βγάλουνε το χρώμα τους. Μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη βράζουμε για 5'. Θέλουμε στο τέλος να μείνει 1 λίτρο σιρόπι. Βάζουμε και ένα ξύλο κανέλα όταν το βράζουμε. Όταν κρυώσει ρίχνουμε το αλκοόλ και είναι έτοιμο !!!!